مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران گفت: تغییر نگرش سنتی به نگرش زیست بومی و جامع نگر نسبت به موضوع دریاچه ارومیه نیازمند همکاری جوامع محلی است.
محسن سلیمانی روز دوشنبه در کارگاه آموزشی ظرفیت سازی در قالب پروژه کشاورزی پایدار با راهبرد IPCM در حوضه آبریز دریاچه ارومیه افزود: هم اکنون بستر خوبی برای افزایش همکاری های بین مسئولان و مردم و به ویژه مشارکت جوامع محلی فراهم شده و تعامل مطلوبی بین این دو بخش حاکم است.
وی گفت: عدم توجه به موضوع اقتصادی آب و اولویت های تخصیص منابع آب، توسعه ناپایدار در حوضه آبریز تالاب ها، محدودیت شدید منابع آبی، تغییرات کاربری اراضی در سطح حوضه آبریز و تخلیه فاضلاب شهری و صنعتی و بالارفتن میزان رسوبات آب های سطحی از جمله مسائلی است که بی تاثیر در مشکل کنونی تالاب های کشور مخصوصا دریاچه ارومیه نبوده است.
مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران افزود: موضوع بحران دریاچه ارومیه و ریزگردهای ناشی از آن یکی از مشکلات و موضوع های اساسی کشور به شمار می رود که زندگی انسانی را تهدید می کند.
وی با بیان این که موفقیت طرح استقرار برنامه کشاورزی پایدار با راهبرد IPCM در استان وابسته به اجرای همزمان سایر طرح هاست گفت: این طرح زمانی موفق می شود که سایر پروژه های احیای دریاچه ارومیه نظیر مدیریت منابع آب به ویژه چاه های کشاورزی و حمایت از تغییر الگوی کشت و معیشت مردم نیز به طور همزمان اجرایی شوند.
سلیمانی با بیان این مطلب که دولت ژاپن مبلغ یک میلیون دلار برای دومین بار جهت کمک به دریاچه ارومیه اختصاص داده است افزود: این مبلغ در راستای اجرای برنامه مدیریت جامع حوضه آبریز دریاچه ارومیه و در محورهای استقرار کشاورزی پایدار، مدیریت و حفاظت از تنوع زیستی در معرض خطر و برنامه های آموزش و اطلاع رسانی هزینه می شود.
مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران گفت: در حال حاضر این طرح در سطح 30 هزار هکتار از 41 روستای دو استان آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی در حال اجراست.
سلیمانی اظهار امیدواری کرد با تزریق اعتبار جدید دولت ژاپن و مساعدت دستگاه های اجرایی این طرح در سال 2015 میلادی به سطح 53 هزار و 380 هکتار و در سطح 75 روستای دو استان آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی تعمیم یابد.
این کارگاه با حضور کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست و جهاد کشاورزی آذربایجان غربی به مدت یک روز در ارومیه برگزار شد.
دریاچه ارومیه یکی از زیست بوم های مهم در کشور و منطقه است که در دو دهه گذشته با بحران شدید کم آبی مواجه شده است، تاکنون متخصصان داخلی و خارجی زیادی از این دریاچه بازدید کرده اند ولی راهکاری اساسی و اجرایی برای حل بحران آن هنوز عملیاتی نشده است.
منبع: ایرنا
پایان خبر